Staten kritisch over Drents drainageplan

De fracties van CDA en VVD in Provinciale Staten van Drenthe zijn kritisch over de provinciale plannen voor het instellen van een hydrologische bufferzone rond Natura 2000-gebieden. Ze hebben Gedeputeerde Staten vragen gesteld naar aanleiding van berichtgeving in Nieuwe Oogst.

In de plannen van provincie Drenthe moet drainage en beregening in een straal van zo'n 1.500 meter rond natuurgebieden aan banden worden gelegd.

De twee fracties vragen zich af of een vergunningenstelsel voor dergelijke ingrepen niet strijdig is met de balans tussen economie en ecologie die Gedeputeerde Staten in hun programma zeggen na te streven. Volgens CDA en VVD komt die balans zo in de verdrukking.

Grote gevolgen

'Aangezien we in Drenthe een behoorlijke oppervlakte aan Natura 2000-gebieden hebben, heeft de invoering van deze vergunning grote gevolgen voor veel grondeigenaren in onze provincie', waarschuwen Jan Luuk Stel (VVD) en Klaas Neutel (CDA).

Als voorbeeld noemen ze het Fochteloërveen en het Bargerveen. In het Fochterloërveen is om verdroging tegen te gaan al een bufferzone aangelegd. 'Met deze nieuwe maatregel wordt het gebied nogmaals getroffen. Dat is volgens ons in strijd met het collegeprogramma.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer