Extra kredietverlening midden- en kleinbedrijf

Om de economische groei in Nederland te ondersteunen, maakt het kabinet met aanvullende maatregelen de komende jaren 2,5 miljard euro aan extra kredietverlening voor het midden- en kleinbedrijf (mkb) mogelijk.

Extra+kredietverlening+midden%2D+en+kleinbedrijf
© SZW

Ondernemers maken na jaren van economisch moeilijke tijden weer plannen om uit te breiden, te investeren en te groeien, geeft minister Henk Kamp van Economische Zaken aan.

'Om dat te ondersteunen, lanceert het kabinet samen met VNO-NCW, MKB-Nederland, RVO en de Nederlandse Vereniging van Banken verder een toegangspoort tot financiering via de Nationale Financieringswijzer voor ondernemers.'

App

Met deze app wordt ondernemers wegwijs gemaakt naar de meest geschikte financieringsvorm voor hun investeringsplannen. 'Zeker nu de economische groei doorzet, is het voor ondernemers van cruciaal belang dat zij hun groeiplannen kunnen financieren', verzekert Kamp.

'Dankzij gezamenlijke inspanningen van mkb'ers, financiële instellingen en het kabinet is het kredietaanbod voor mkb'ers in afgelopen jaren reeds verruimd met meer dan 10 miljard euro.'

Financiering

Vier op de tien kleine ondernemers zien nog onvoldoende mogelijkheden om financiering aan te trekken, vertelt de minister. 'Steun is in komende jaren onverminderd nodig om ervoor te zorgen dat ondernemers hun groeiplannen kunnen financieren.'

Daarom wordt deze kabinetsperiode met aanvullende maatregelen 2,5 miljard euro aan extra financiering mogelijk gemaakt. 'Zo stellen we gezamenlijk bedrijven in staat om te investeren en een bijdrage te leveren aan hogere economische groei.'

De Nationale Financieringswijzer

Via De Nationale Financieringswijzer kunnen ondernemers advies aanvragen en tientallen financieringsbronnen raadplegen. Door een aantal vragen over hun bedrijf en plannen te beantwoorden, kunnen ondernemers snel zien welk soort financiering voor hen het meest geschikt is.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer