'Faire' prijs voor biologische kip en ei

Meer dan honderd biologische pluimveehouders krijgen via leveranciersvereniging Biomeerwaardekip een plus op hun uitgelegde hennen (gemiddeld circa 40 cent per kip). Pluimveeslachterij W. van der Meer in het Friese Dronryp verwerkt alle delen van de dieren in biologische producten. Dit voorkomt dat biologisch kippenvlees in gangbare producten verdwijnt.
Sinds 2014 zorgt de coöperatie Biomeerwaarde Ei voor de afzet van de dagelijkse productie van tientallen biologische pluimveehouders.
Wim Thomassen is directeur van de coöperatie. 'Ons uitgangspunt is een faire eierprijs voor iedereen. We willen vooral de schommelingen in de markt voor zijn en spreken een vaste prijs af voor een vaste periode. Op dit moment levert een biologisch ei ruim 14 cent op; hier kunnen biologische pluimveehouders het goed voor doen. Maar de kostprijs is erg afhankelijk van de voerprijs en die schommelt nogal. Bij een te groot aanbod kunnen biologische pluimveehouders ook een uitstapje maken naar het Freiland-concept en de markt ontlasten.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer