Vier+landbouwbestuurders+waterschap+DOD
Nieuws
© Geert Job Sevink

Vier landbouwbestuurders waterschap DOD

LTO Noord draagt vier bestuurders voor in het nieuwe waterschap Drents Overijsselse Delta (DOD).

Namens de categorie ongebouwd nemen zitting in het algemeen bestuur:

• Hans Pereboom uit Paasloo
• Frits Timmerman uit Ruinerwold
• Jan Dunnink uit Rouveen
• Wout Limburg uit IJsselmuiden

Pereboom neemt ook plaats in het dagelijks bestuur.

Fusie

Waterschap Drents Overijsselse Delta ontstaat uit de fusie tussen waterschappen Reest en Wieden en Groot Salland. Op 26 augustus gaven Provinciale Staten (PS) van Drenthe groen licht voor de fusie, eerder deed PS van Overijssel hetzelfde.

Daarmee kan de fusie per 1 januari 2016 tot waterschap Drents Overijsselse Delta doorgang vinden.

Het besluit in de Staten van Drenthe betekende ook dat de vertrouwenscommissie onder leiding van Wim Blokland de gesprekken met de kandidaten voor ongebouwd kon gaan voeren. Dat is de afgelopen weken gebeurd.

Advies

De provinciale besturen (PB's) van LTO Noord Drenthe en Overijssel hebben het advies overgenomen. Beide PB's zijn van mening dat hiermee een krachtig en betrokken team is geselecteerd om in het nieuwe waterschap zichtbaar, inhoudelijk en constructief samen te werken.

Daarbij staat de verbondenheid met de land- en tuinbouw centraal. In de eerste week van 2016 wordt een 'overgangsbestuur' beëdigd voor het nieuwe waterschap. Dat functioneert tot de volgende landelijke waterschapsverkiezingen in 2019.

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  70 %
Meer weer