LTO: 50 miljoen extra voor NVWA

Investeer structureel 50 miljoen euro extra in de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Met dat voorstel aan het kabinet reageert LTO Nederland op de vanmiddag gepresenteerde Rijksbegroting voor 2016.

LTO%3A+50+miljoen+extra+voor+NVWA
© Nieuwe Oogst (Arno)

Met het extra geld kan de dienst zijn status als gezaghebbende voedsel- en warenautoriteit handhaven en tegelijk een einde maken aan de stijgende keuringskosten.
LTO is blij dat het kabinet de kosten van arbeid gaat verlagen. 'Het leidt tot een forse lastenverlichting op arbeidsintensieve bedrijven als in de glastuinbouw en de fruitteelt', constateert LTO-voorzitter Albert Jan Maat.

Draai lastenverzwaring terug

Om voor Nederlandse boeren en tuinders een gelijk speelveld te realiseren, is echter meer nodig. De LTO-voorzitter wijst onder meer op de lastenverzwaring als gevolg van het afschaffen van de rode diesel, enkele jaren geleden.

'Boeren en tuinders zijn daardoor geconfronteerd met ruim 70 miljoen euro per jaar aan extra kosten. Sluis dat terug naar de agrarische sector', houdt Maat het kabinet voor.

Deltaplan asbest

Hoewel de verwijdering van asbest in de agrarische sector steeds beter op gang komt, is het zeer de vraag op de doelstellingen voor 2024 gehaald worden. LTO bepleit daarom een Deltaplan sanering asbestdaken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  24° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
Meer weer