Sensus+verlaagt+contractprijs+voor+2016
Nieuws
© Elly Damen, EedeE Fotografie

Sensus verlaagt contractprijs voor 2016

Cichoreiverwerker Sensus in Roosendaal verlaagt het uitbetalingsniveau voor de campagne van 2016 met 4,60 euro per ton cichorei.

In een reactie zegt Sensus dat de aanpassing nodig is vanuit concurrentieoogpunt. Volgens de verwerker is het voor de continuïteit van de cichoreisector van belang om in de hele keten de kosten te reduceren.

Teelt professionaliseren

De contractvoorwaarden voor de cichoreitelers worden binnenkort bekend gemaakt. Sensus wil samen met de telers de teelt verder professionaliseren. De ambitie is 10 ton inuline per hectare, via 60 ton cichorei en een inulinegehalte van 17 procent.

Dat is de basis voor de contractering in 2016, meldt Sensus. Voor volgend jaar zijn betere rassen beschikbaar, zoals Benulite. Dat ras heeft een 7 procent hogere opbrengstniveau dan zijn voorganger Chrysolite.

Start campagne

Sensus is deze week gestart met de verwerking van cichorei van oogst 2015. De aanvankelijke groeiachterstand lijkt ingehaald. Sensus verwacht dat ook dit jaar gemiddelde opbrengsten haalbaar zijn.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  7° / 0°
  30 %
 • Donderdag
  3° / 2°
  80 %
 • Vrijdag
  7° / 5°
  80 %
Meer weer