Variatie in fruit beperkt kans op longkanker
Niet alleen de consumptie van een bepaalde hoeveelheid verse groenten en fruit, maar ook de variatie in het aantal soorten kan de kans op longkanker met 23 procent doen afnemen.

Dit blijkt uit Europese studie waaraan onderzoekers uit tien verschillende landen hebben meegewerkt.
Al langer was bekend dat vijf porties groenten en fruit elke dag bijdragen aan een kleinere kans om kanker te krijgen. Dit is ook het advies van gezondheidsspecialisten.
Niet alleen hoeveelheid
Het nieuwe onderzoek toont aan dat niet alleen de hoeveel groenten en fruit van belang is, maar dus ook voldoende variatie.
Het verschil van 23 procent heeft betrekking op de inname van meer dan acht soorten groenten en fruit ten opzichte van de consumptie van minder dan vier verschillende soorten.
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Fendt 409 Vario
2000, P.O.A.
-
Cappon onbekend
Gebruikt, P.O.A.
-
Weidesleep 8mtr
Gebruikt, P.O.A.
-
Case IH MAXXUM 125 CVX DRIVE
Gebruikt, P.O.A.
Vacatures
Campagne Marketeer
LTO Bedrijven - Wageningen, Nederland
Toezichthouder Stikstof
Recruitment Marketeers - NL
Weer
-
Maandag23° / 12°0 %
-
Dinsdag25° / 11°0 %
-
Woensdag25° / 13°5 %