Kamer wil vooral eerlijke markt en betere marges

Veel repliek kreeg staatssecretaris Dijksma niet van de politieke partijen om de mededingingsregels te verruimen. Alleen Rik Grashoff (GroenLinks) vindt dat ze strikt nageleefd moeten worden. Eric Smaling (SP) en Sjoera Dikkers (PvdA) zien hierin een kans om de sector verder te verduurzamen, betere producten te ontwikkelen en de marges voor boeren te verhogen.
Helma Lodders (VVD) liet weten dat het geld uit de superheffing niet oneigenlijk moet worden gebruikt door Europese landen voor productieverhoging. Als voorbeeld noemde ze Griekenland dat de nertsenhouderij steunt, terwijl Nederland een verbod wil. Zij ziet meer in het structureel verminderen van regels. Dat levert de boer meer marge op.
Jaco Geurts (CDA) zei dat de marges beter moeten voor zowel varkens- en melkveehouderij als in groente en fruit. Hij vindt het oneerlijk dat België en Frankrijk wel boeren steunen. 'Nederlandse boeren hebben een gelijk speelveld nodig. De staatssecretaris moet andere lidstaten oproepen nu niet ieder hun eigen systeem op te bouwen.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer