Andere normen voor intensief

Drenthe - LTO Noord Drenthe waarschuwt Provinciale Staten voor de gevolgen van het aanpassen van de normering voor gemengde bedrijven. Volgens de organisatie zullen meer agrarische bedrijven met een intensieve neventak als 'intensief' worden aangemerkt.
Dat gebeurt als in de Provinciale Omgevingsverordening voortaan wordt uitgegaan van de nieuwe Standaardopbrengst norm (SO) in plaats van de tot voor kort gebruikelijke Nederlandse Grootte Eenheden (NGE). 'Dat heeft niet alleen rekenkundige gevolgen, maar ook voor de ruimtelijke ordening. Alle bestemmingsplannen zullen moeten worden aangepast', stelt beleidsadviseur Roel Visser van LTO Noord vast.
Als de waardering van bedrijven toch moet worden aangepast, ziet Visser meer in het hanteren van alleen ruimtelijke normen. 'Dat is logischer dan rekenkundige normen. Nu worden bouwblokken al toegekend in vierkante meters.' Hij vreest dat de verschillen in behandeling toenemen als sommige gemengde bedrijven wel als intensief worden aangemerkt en andere niet.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer