Beetje water in droge sloot

Den Bosch - Waterschap Aa en Maas ziet in de regen die eerder deze week viel, geen reden om het onttrekkingsverbod dat in Oost-Brabant geldt in te trekken of te verlichten.


Na weken zonder noemenswaardige neerslag viel eerder deze week in Oost-Brabant tussen de 25 en 50 millimeter neerslag. Deze maand viel daar in totaal 50 tot 100 millimeter.
De regen gaf de nodige verlichting, maar dat is het dan ook. De waterbeheerder zegt nu weer water te kunnen ‘sturen’ naar sloten en beken die zijn drooggevallen. ‘De hoeveelheid regen is niet voldoende om het tekort dat is ontstaan aan te vullen.’
Bovendien zijn de temperaturen in de loop van deze week weer opge-lopen. ‘Daarom blijft het verbod om uit oppervlaktewater te onttrekken gehandhaafd’, geeft Aa en Maas aan.

Voorraden aanvullen

Door de lange warme en droge periode is ook de grondwaterstand gedaald. Het waterschap anticipeert op de toekomst en zet in op het zoveel mogelijk conserveren van grondwater. ‘In het najaar en de winter is de inzet erop gericht om de grondwatervoorraad weer aan te vullen.’
Het waterschap gaat ervan uit dat er volgend voorjaar en zomer, ook in tijden van droogte, weer voldoende grondwater is voor landbouw en natuur.
Ook in de rest van Brabant is de droogte wat verminderd, maar blijven de onttrekkingsverboden van kracht.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer