Delfland beboet beweiding natuuroevers

Melkveehouders in Midden-Delfland krijgen boetes van Hoogheemraadschap Delfland voor het laten beweiden van natuurvriendelijke oevers.

Delfland+beboet+beweiding+natuuroevers
© Mike Schellart

Zowel LTO Noord als de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) horen van hun leden over boetes. ‘Je krijgt eerst een boete van 150 euro en als je niet betaalt een bestuurlijke dwangsom’, vertelt voorzitter Gert-Jan Hooijmans van LTO Noord Delflands Groen.

Afrasteren

Het waterschap heeft boeren via de keur verplicht de natuurlijke oever bij beweiding af te rasteren en de natuurstrook langs de sloot te onderhouden. Dit gebeurde nadat eerder de veehouders niet akkoord gingen met de verlaagde vergoeding voor het onderhoud en afrasteren, waarna het onderhoud stil kwam te liggen.

De LTO Noord-afdeling wil de afrasterplicht aanvechten en gaat binnenkort in gesprek hierover met Delfland. Voor nu adviseert de organisatie haar leden tijdig te reageren op eventuele brieven van Delfland.

Het gebied telt in totaal 50 kilometer aan natuurvriendelijke oevers. Vrijwel elke boer in Midden-Delfland loopt het risico om zowel bestuurs- als strafrechtelijk aangepakt te worden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
 • Maandag
  3° / 1°
  30 %
Meer weer