Bouw grote stal Blokzijl mag toch

De milieuorganisaties Natuur en Milieu Overijssel en Natuurmonumenten hebben nul op het rekest gekregen inzake hun bezwaren tegen de bouwplannen voor een grote melkveestal van de Blokzijlse melkveehouder J. van der Linde.

Bouw+grote+stal+Blokzijl+mag+toch
© Nieuwe Oogst

De Raad van State heeft de door de provincie Overijssel verleende Natuurbeschermingswet-vergunning geheel goedgekeurd. Met de vergunning kan Van der Linde zijn bedrijf uitbreiden naar ruim 600 koeien in een nog te bouwen loopstal aan de Zuiderzeeweg in Blokzijl.

Berekeningen

Volgens de milieuorganisaties is de kans groot dat het nabijgelegen natuurgebied De Wieden door een toename van de verzurende ammoniakuitstoot verder wordt aangetast. De milieuorganisaties vochten de berekeningen aan van de provincie over de uitstoot van stikstof.

De Raad stelt dat de provincie in afwachting van een definitieve berekeningsmethode niet anders dan gebruik kon maken van de tijdelijke berekeningen en zogenoemde stal-emissienormen. Die waren eerder vastgesteld door de staatssecretaris van EZ.

Aanscherping

Bovendien hoeft de veehouder niet nu al rekening te houden met een eventuele aanscherping van de ammoniakregels in de toekomst.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
 • Maandag
  3° / 1°
  30 %
Meer weer