Ahold ziet winst en omzet groeien

Ahold heeft in het tweede kwartaal een hogere winst en omzet geboekt dan een jaar eerder. In Nederland wist Albert Heijn zijn marktaandeel uit te breiden, terwijl bezuinigingen de winstgevendheid op peil hielden in de Verenigde Staten.

Ahold meldt een omzet van 8,7 miljard euro over het tweede kwartaal. Mede dankzij gunstige wisselkoerseffecten steeg de omzet met 17 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Zonder valuta-effecten resteerde een groei van 3 procent. Het onderliggende bedrijfsresultaat verbeterde op die basis met 2 procent tot 331 miljoen euro. De nettowinst steeg met bijna een vijfde naar 195 miljoen euro.

Assortiment

In Nederland lag de omzet bijna 7 procent hoger dan in het tweede kwartaal van 2014. Daarbij profiteerde Albert Heijn naar eigen zeggen van verbeteringen in het assortiment.

Klanten deden vaker boodschappen bij Albert Heijn, dat daardoor zijn marktaandeel wist te vergroten.

Internetactiviteiten

Het supermarktbedrijf investeert veel in zijn internetactiviteiten, zowel bij Bol.com als bij Albert Heijn Online. Samen boekten die vorig kwartaal een omzetgroei van 30 procent.

Door de investeringen in groei is Bol op dit moment niet winstgevend, gaf financieel directeur Jeff Carr aan. Dat verandert voorlopig echter niets aan de plannen van Ahold op dit vlak, stelde hij.

Verenigde Staten

In de Verenigde Staten, de grootste markt van Ahold, bleef de omzet stabiel en verbeterde het bedrijfsresultaat met 7 procent. Ahold tracht zijn winkels daar aantrekkelijker te maken voor klanten en is tevreden over de vorderingen die daarmee worden geboekt.

Bestuursvoorzitter Dick Boer sprak van een 'sterk' kwartaal. Hij hield vast aan de eerder uitgesproken verwachtingen voor dit jaar. Daarbij wordt gerekend op een vrijwel stabiele kasstroom ten opzichte van 2014.

Delhaize

Ahold maakte in juni bekend de Belgische branchegenoot Delhaize over te willen nemen. Dat proces wordt naar verwachting medio volgend jaar afgerond.

Boer meldde geen nieuwe details over de transactie. Hij gaf wel aan dat Ahold op koers ligt om de benodigde instemming van toezichthouders te verkrijgen. Met groen licht in Servië is de eerste stap op dat vlak onlangs gezet.

ANP

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer