Kansen voor 'werken met natuur' Zuid-Holland

Werken met natuur biedt volop kansen om te komen tot een aantrekkelijke en klimaatbestendige leefomgeving. Dat stelt de Provinciale Adviescommissie Leefomgevingskwaliteit (PAL) van Zuid-Holland in het agenderende advies 'Werken met natuur: van niche naar norm'.

De commissie stelt dat er volop kansen zijn om via 'Werken met natuur' op innovatieve en natuurinclusieve wijze niet alleen de waterveiligheid en leefomgevingskwaliteit te versterken, maar ook om kosten te besparen en geld te verdienen.

Diverse projecten hiermee die in deze provincie zijn uitgevoerd of op stapel staan tonen dit aan.

Natuurlijke processen

De adviescommissie komt tot drie aanbevelingen. Formuleer innovatief, integraal en natuurinclusief beleid, benut natuurlijke processen om te komen tot een hoogwaardige en klimaatbestendige leefomgeving tegen minder kosten en met meer maatschappelijk draagvlak.

'Zet daarom onder andere de middelen voor groen uit het provinciale coalitieakkoord hierop in', stelt de commissie.

Provinciaal beleid

Maak van werken met natuur daarnaast de norm: neem 'werken met natuur' waar mogelijk en zinvol als uitgangspunt en verhef dit tot norm in provinciaal beleid. In Zuid-Holland zijn er al diverse goede praktijkprojecten ontwikkeld en gerealiseerd, waaronder de Rivier als getijdenpark en de Zandmotor.

Export

Tot slot stelt de PAL, maak van werken met natuur een exportproduct: werken met natuur vormt een prachtig exportproduct om ook elders de natuurwaarden, waterveiligheid, klimaatbestendigheid en leefomgevingskwaliteit te versterken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer