Augustus topmaand voor de wesp

Wespen worden in augustus steeds agressiever. Bestrijden kan vaak op een milieuvriendelijke manier, maar voorkomen is natuurlijk altijd beter, meldt Milieu Centraal.

Augustus+topmaand+voor+de+wesp
© De pelmolenimker

Augustus is een belangrijke maand voor de wesp. De wespennesten zijn eind juli namelijk voltooid. Dan is het tijd om op zoek te gaan naar voedsel. Rond de periode van het nestverval, eind augustus, worden wespen bijzonder agressief.

Er zijn allerlei huis-, tuin- en keukenmiddeltjes om wespen op afstand te houden. Een halve citroen met kruidnagel of bakjes water met een scheutje ammonia zijn meestal voldoende om wespen te verjagen.

Wespenval

Met een wespenval kun je wespen vangen. In de val giet je een paar centimeter limonade waarin de wespen verdrinken. Ze kunnen de wespenval wel binnenvliegen, maar komen er moeilijk uit.

Blijf uit de buurt van een wespennest en laat wespen zo veel mogelijk met rust. Twijfel je over de veiligheid of is het nest heel groot? Roep dan de hulp in van een professioneel bedrijf. Alleen deskundige bestrijders mogen chemische middelen gebruiken.

Zwelling

Ben je toch gestoken, zuig het gif uit. Dat kan bijvoorbeeld met een vacuümpompje en koel de zwelling. Bij heftige reacties, overgevoeligheid voor insectenbeten of na een steek in mond, tong of keel is het verstandig om naar de (huis)arts te gaan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer