Rewe zet mesin onverdoofd

Vers vlees van onverdoofd gecastreerde varkens worden bij de Duitse Rewe-supermarktketen vanaf 1 januari 2017 niet meer verkocht. Volgens de supermarktketen is deze stap baanbrekend en ongekend voor de Duitse retail.
Waarschijnlijk wordt onverdoofd castreren in Duitsland in 2019 verboden. In Nederland, waar onverdoofd castereren al verboden is, is het aanbieden van vlees van onverdoofd gecastreerde dieren de standaard, terwijl sommige supermarktketens zelfs vlees aanbieden van niet-gecastreerde dieren.
In Duitsland worden jaarlijks nog 20 miljoen beren onverdoofd gecastreerd om berengeur te voorkomen, claimt Rewe. ‘Castratie zonder verdoving is gewoon niet van deze tijd. Er zijn voldoende alternatieve methoden. We werken er aan om eind 2016 varkensvlees van onverdoofd gecastreerde dieren uit ons assortiment te hebben’, stelt Klaus Mayer, hoofd Kwaliteit bij Rewe Group.
Het verbod op onverdoofd castreren past binnen het duurzaamheids-label Pro Plant van de organisatie. Overigens is Rewe ook mede-grondlegger van het Duitse Initiative Tierwohl, een samenwerkingsverband tussen retailers om samen vlees met een hogere welzijnsstandaard te vermarkten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer