Op vakantie

Veel mensen vragen rond deze tijd : ‘Ben je al op vakantie geweest of moet je nog’. Ik zeg meestal dat ik alle dagen vakantie heb. Maar daar zijn mijn vrouw en kinderen het niet altijd mee eens. Dat is mede de reden dat we jaarlijks één of twee keer een weekje op vakantie gaan.
Zo zijn we dit jaar naar de Belgische kust gereden, last minute een huisje aan zee geboekt. Want ver van te voren boeken is er niet bij, je weet nooit wat zich voordoet op de boerderij. Valt trouwens altijd mee, omdat de lopende zaken geweldig geregeld worden door onze medewerkers.
Wat niet vlekkeloos verliep, was de heenreis. Net over de Belgische grens deed de koppeling van onze bus het niet meer. Als je in de vijfde versnelling over de snelweg rijdt, is dit nog niet zo’n probleem, maar we belanden op de rondweg van Antwerpen in de file. Zo zijn we met veel pijn en moeite, in zijn twee over de vluchtstrook met alarmlichten aan, bij een garage aangekomen.
Met de hond en twee kinderen de receptie binnengelopen, om de ernst van de situatie duidelijk te maken. Alles uitgelegd en vriendelijk gevraagd of ze ons konden helpen. De man achter de balie trok een moeilijk gezicht en zei dat dit niet zou meevallen op vrijdagmiddag. Maar hij zou Franky vragen of hij even kon kijken. Franky was de werkplaatschef en zag gelukkig de ernst van de situatie in. Hij vertelde dat als de juiste onderdelen in het magazijn zouden liggen, wij in de loop van de namiddag onze reis konden vervolgen. Geweldige service.
Omdat we slechts op 10 minuten met de tram van het centrum van Antwerpen gestrand waren, hebben we in de tussentijd een bezoekje gebracht aan de binnenstad. Zo kon de wens van mijn vrouw ook nog in vervulling gaan. Het nuttige met het aangename combineren. Gelukkig verliep de rest van de week voorspoedig, en via Neeltje Jans waren we na een week weer thuis.
Ondanks dat zo’n week voorbij vliegt, vinden we het allemaal niet erg om weer thuis te komen. Als je van je werk je hobby hebt gemaakt, is het thuis ook genieten. Zo zag ik een wel zeer toepasselijke tweet voorbijkomen: ‘Het valt mij op dat alleen boeren twitteren over hun dagelijkse werk. Zouden anderen zo veel hekel aan hun werk hebben?’ Wij werken ondertussen toe naar onze volgende vakantie.

Carel Bouma biologisch akkerbouwer in Biddinghuizen

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer