Extra+geld+voor+boeren+in+ganzengebieden
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Extra geld voor boeren in ganzengebieden

Boeren en telers in de provincies Groningen, Friesland, Utrecht en Zeeland met percelen die in ganzenrust- of foerageergebieden liggen, krijgen nog dit jaar een extra vergoeding over het winterseizoen 2014/2015.

Deze vergoeding wordt apart van de tegemoetkoming in de schade voor 1 november uitbetaald. Het Faunafonds voert deze regeling uit in opdracht van deze vier provincies.

Groningse, Zeeuwse en Utrechtse agrariërs die in het winterseizoen (1 november 2014 tot 1 april 2015) binnen de rustgebieden schade hebben geconstateerd en daarvoor een verzoekschrift hebben ingediend, ontvangen per schadehectare een vergoeding van 50 euro.

Schade

In Friesland zijn, in opdracht van de provincie, taxaties uitgevoerd op alle percelen gelegen binnen de foerageergebieden. Friese grondgebruikers in reguliere foerageergebieden ontvangen bij schade vanaf 25 euro per hectare een vergoeding van 50 euro per schadehectare.

Grondgebruikers in soortspecifieke foerageergebieden ontvangen 16,66 euro per schadehectare per maand. Soortspecifieke foerageergebieden die zijn bestemd voor de brandgans en rotgans zijn aangewezen tot uiterlijk 1 juni.

Formaliteiten

Een grondgebruiker moet wel aan formaliteiten voldoen om in aanmerking te komen voor de vergoeding, waaronder de ondertekening van een de-minimisverklaring. De benodigde formulieren ontvangt de grondgebruiker per post van het Faunafonds namens de betreffende provincie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  22° / 6°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  10 %
 • Zondag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer