Gemeenten steunen boeren

Limburg - Twaalf Zuid-Limburgse gemeentebesturen hebben gezamenlijk schriftelijk ingesproken op de evaluatie van de natuurwetten, die de Europese Commissie heeft georganiseerd.

De gemeenten pleiten voor de mogelijkheid van een meer integrale afweging, waarbij in de regio individuele agrarische ondernemers meer ruimte krijgen. Op die manier kunnen voordelen voor natuur, landschap én economie worden bereikt.
Wethouder Jos Custers van Eijsden-Margraten coördineerde de actie. ‘De rundveehouderij is van economisch belang in Zuid-Limburg. Niet alleen vanwege de bedrijven zelf, maar ook om te zorgen voor een afwisselend landschap dat toeristen trekt en als beheerder van de buffers rond natuur. Natuur vinden de gemeenten heel belangrijk, maar een beleid dat voorkomt dat een familiebedrijf een normale ontwikkeling kan doormaken werkt averechts.’
Voorzitter Peter Erkens van LLTB-afdeling Heuvelland was nauw betrokken bij het overleg met de gemeenten over de inspraakreactie. ‘Het is goed dat iedereen zich realiseert dat Zuid-Limburg een gebied is waar de boeren het landschap meebepalen’, zegt hij.
‘Via de aanpak ‘Boeren houden van Zuid-Limburg’ brengen we dat ook onder de aandacht bij burgers en overheden. Ik ben daarom blij met deze steun van de gemeenten en hoop dat dit ertoe leidt dat Europa wat meer ruimte geeft.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer