Kalvermelk AgruniekRijnvallei is grijs

Naast de bekende witte kunstmelk, brengt AgruniekRijnvallei vanaf vrijdag ook grijze kalvermelk op de markt. De kleur komt door de toevoeging van koolstof.

Kalvermelk+AgruniekRijnvallei+is+grijs
© agruniek rijnvallei

Volgens AgruniekRijnvallei is de melk dankzij die koolstof nog gezonder voor de kalf. De Kalvermelk AR Start Gezond is ontwikkeld voor een probleemloze opfok van het pasgeboren kalf. De samenstelling is erop gericht bacteriële en parasitaire infecties te onderdrukken.

Na drie weken kan overgeschakeld worden op Kalvermelk AR Opfok Gezond. Dit poeder heeft een groot aandeel zuiveleiwit. De kalvermelk is standaard aangezuurd en heeft daardoor een preventieve werking tegen infecties. Ook bevat het lactoferrine voor een optimale gezondheid.

Extra weerstand

Beide kalvermelksoorten zorgen voor extra weerstand en minder diarree. Koolstof is ook het en belangrijk bestanddeel van diarreeremmer Norit.

Biest

Uiteraard blijft een goede hygiëne rond de geboorte van groot belang. Voor de beste start heeft het kalf zo snel mogelijk na de geboorte zo'n anderhalf à twee liter biest nodig, stelt AgruniekRijnvallei.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer