GroenLinks+op+de+bres+voor+de+grutto
Nieuws
© no ps

GroenLinks op de bres voor de grutto

GroenLinks in de Tweede Kamer springt in de bres voor de grutto, de kiekendief en andere weidevogels. Die komen in het gedrang, zegt Kamerlid Rik Grashoff.

Volgens het Tweede Kamerlid komt dit door het afschaffen van het melkquotum. Boeren zijn meer koeien gaan houden en daarmee is de weide minder aantrekkelijk voor vogels om te broeden of te voedsel te vinden, zegt Grashoff.

'De toename van koeien en afname van weidevogels hangen direct samen met het melkveebeleid van staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ). Ik wil dat ze meer aandacht besteedt aan de gevolgen van het landbouwbeleid op de biodiversiteit. Als we in de toekomst nog willen genieten van een grutto of kiekendief in de wei, dan zullen we moeten ingrijpen.'

Schriftelijke vragen

Grashoff heeft schriftelijke vragen ingediend. De Tweede Kamer nam al eens een motie aan die het kabinet vroeg om werk te maken van de bescherming van weidevogels.

ANP

Weer

 • Woensdag
  6° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  9° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  10 %
Meer weer