Stal+Aartswoud+voldoet+aan+regels
Nieuws
© nieuwe oogst

Stal Aartswoud voldoet aan regels

Gemeente Opmeer heeft alle veertig bezwaren tegen de bouw van een nieuwe stal voor 275 melkkoeien in Aartswoud vernietigd.

Dat meldt het college van burgemeesters en wethouders van de Noord-Hollandse gemeente. De stal van melkveehouder Frank Rooker wordt twaalf meter hoog, veertig meter breed en 86 meter lang. Hij wil zijn veestapel uitbreiden van 155 naar 274 melkkoeien.

De bouw van de stal ligt erg gevoelig bij inwoners in de Aartswoud. Ondanks uitleg van Rooker dat met de stal milieuwinst wordt geboekt, zijn er veertig bezwaren tegen de uitbreiding ingediend bij de gemeente. Zo is er minder transportverkeer.

Eisen

Volgende Opmeer voldoet de stal voldoet aan de wet- en regelgeving, waaronder de afstandseisen van de Wet geurhinder en veehouderij. Ook voldoet de stal aan de welstandeisen.

Verder heeft provincie Noord-Holland eerder al een Natuurbeschermingswet-vergunning verleend. Begin dit jaar liet Gedeputeerde Staten al weten dat de uitbreiding van het melkveebedrijf 'volledig in lijn' is met provinciaal beleid.

'Het bouwperceel blijft binnen de maximale toegestane grens van 2 hectare en er wordt voldaan aan de eisen aan ruimtelijke kwaliteit.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  9° / 5°
  80 %
 • Zaterdag
  2° / -3°
  20 %
 • Zondag
  3° / -4°
  10 %
Meer weer