Hoekstra+blijft+adviseur+Noord%2DHolland
Nieuws
© H+N+S Landscape Architects

Hoekstra blijft adviseur Noord-Holland

Landschapsarchitect Jandirk Hoekstra blijft de komende twee jaar Provinciaal Adviseur Ruimtelijke Kwaliteit (PARK) voor provincie Noord-Holland.

Gedeputeerde Staten zetten de samenwerking met Hoekstra voort, zo laten zij weten.

Hoekstra geeft onafhankelijk advies over de leefomgeving en de ruimtelijke kwaliteit in Noord-Holland. Als vakinhoudelijk expert speelt hij een belangrijke rol in het debat, onderzoek en advisering over de inrichting van de leefomgeving.

'Nut bewezen'

Gedeputeerde Joke Geldhof: 'Onze PARK heeft de afgelopen jaren zijn nut bewezen. Vanuit een onafhankelijke positie vervult hij een belangrijke rol in het publieke debat over ruimtelijke ontwikkelingen in Noord-Holland.'

'Over de samenwerking met de huidige adviseur Jandirk Hoekstra zijn wij tevreden, er zijn goede resultaten geboekt en zijn bijdrage aan de ruimtelijke kwaliteit in Noord-Holland is goed zichtbaar', aldus Geldhof.

Bijdragen

Hoekstra heeft een bijdrage geleverd aan diverse ruimtelijke plannen en projecten in Noord-Holland, zoals de dijk Hoorn-Amsterdam, de MRA-landschappen en Seedvalley Enkhuizen.

In zijn visie 'ontstaat ruimtelijke kwaliteit door in plannen en projecten aspecten als klimaat, waterveiligheid, ecologie, economie en leefbaarheid op elkaar af te stemmen om zo meerwaarde te creëren.'

Hij doet dit altijd in samenwerking met partijen in het gebied. De komende twee jaar gaat Hoekstra zich onder andere buigen over de gevolgen van duurzame energietransitie voor regionale ruimtelijke ontwikkelingen, vraagstukken rond vitaliteit van het platteland en opgaven op het raakvlak van water, recreatie en ruimte.

Ook zal hij een bijdrage leveren aan de provinciale omgevingsvisie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  23° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 12°
  10 %
 • Vrijdag
  15° / 10°
  70 %
Meer weer