Matig+seizoen+uien+en+consumptieaardappelen
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Matig seizoen uien en consumptieaardappelen

Akkerbouwers kenden een matig seizoen 2014/2015 vanwege lage prijzen van uien en consumptieaardappelen. De pootgoedmarkt deed het wel beter, meldt de ING in het Kwartaalbericht Agrarische sector.

Het nieuwe groeiseizoen is later gestart door het koude en droge voorjaarsweer. 'Dit koude voorjaar en warme zomerdagen hebben geleid tot een forse stijging van vooral de aardappelprijzen', geeft de bank aan.

De oude voorraad uit 2014 wordt duur betaald. Bovendien zijn de vooruitzichten voor de export van akkerbouwproducten onveranderd positief. 'De vraag groeit, de wisselkoers is gunstig en Nederland heeft een unieke logistieke uitgangspositie om wereldwijd te leveren.'

Weer

 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
Meer weer