Nieuwe+Standaard+Kip+in+het+Jumbo%2Dschap
Nieuws
© Jumbo

Nieuwe Standaard Kip in het Jumbo-schap

Supermarktketen Jumbo introduceert volgende week de Nieuwe Standaard Kip. Het gaat in eerste instantie om zo'n twintig producten. De doelstelling is dat er eind 2015 geen gangbare kip meer in het schap ligt.

De levensomstandigheden van de Nieuwe Standaard Kip van Jumbo zijn aanzienlijk beter dan gangbare kip. 'Het gaat om een langzaamgroeiend ras, dat langer leeft, minder zwaar wordt en meer leefruimte heeft', stelt algemeen directeur Frits van Eerd.

Verder krijgt de kip natuurlijk daglicht en heeft daardoor een natuurlijk dag- en nachtritme.

Kipfilet

De prijs van Nieuwe Standaard Kip ligt iets boven die van gangbaar. Concreet komt dat erop neer dat de klant voor bijvoorbeeld een kipfilet slechts 1 euro per kilo meer betaalt.

'Zo maken we voor een grote groep klanten de drempel lager om de stap naar een duurzamer stukje vlees te maken', verklaart Van Eerd.

Haalbaar en betaalbaar

Bij de ontwikkeling van Nieuwe Standaard Kip stond volgens Van Eerd het duurzaamheidsbeleid van Jumbo voorop: zorg voor mens, dier en milieu. Daarbij houdt het bedrijf nadrukkelijk rekening met de combinatie van haalbaarheid en betaalbaarheid.

'Haalbaar voor de Nederlandse pluimveehouders en betaalbaar voor de klant. Klanten geven aan dat ze wel een beter leven willen voor de kip, maar er niet altijd veel meer voor willen of kunnen betalen.'

Leveranciers

Jumbo haalt het liefst gelijk alle gangbare kip uit het schap, verzekert Van Eerd. 'Maar dat kan niet omdat we daar, samen met onze leveranciers, meer tijd voor nodig hebben. Daarnaast willen we de kip ook betaalbaar houden voor al onze klanten.'

'Met deze Nieuwe Standaard Kip zetten we een eerste stap in de goede richting en komen we in de buurt van de kip met 1 ster van het Beter Leven keurmerk. Hiermee maken we een duurzamere kip meer bereikbaar voor iedereen.'

Weer

 • Zondag
  7° / 3°
  10 %
 • Maandag
  6° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  10 %
Meer weer