Reportageserie in Limburgse kranten

ZON bestaat dit jaar honderd jaar en de organisatie grijpt deze gelegenheid aan om de tuinbouw in Noord-Limburg eens flink in het zonnetje te zetten.
Want honderd jaar ZON is min of meer symbolisch te vergelijken met honderd jaar georganiseerde tuinbouw. Immers, sinds in 1915 in de regio Venlo de veiling werd opgericht, heeft de Noord-Limburgse agrarische sector zich ontwikkeld tot een onmisbare economische sector van formaat, met – naast boeren en tuinders – kassenbouwers, machinebouwers, zaadveredelaars, toeleveranciers, et cetera.
De regio Noord-Limburg is zonder meer onlosmakelijk verbonden met de agrarische sector.
Vanaf medio september is er daarom vijf weken lang aandacht voor de Limburgse tuinbouw in Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad.
Kennis, innovatie, werkgelegenheid en de historie van de tuinbouw in Limburg zijn enkele thema’s die uitgebreid worden toegelicht in de Limburgse dagbladen.
ZON, LLTB, Limgroup, provincie Limburg, gemeente Venlo, gemeente Peel en Maas en gemeente Horst aan de Maas participeren in dit project.
De LLTB vindt het belangrijk om samen met haar agrarische partners op te trekken en de tuinbouw als krachtige sector onder de aandacht te brengen van een breed publiek.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer