LTO: stimuleer efficiency

Als er dwingende maatregelen komen om de fosfaatproductie in de melkveehouderij in toom te houden, dan moet dat door middel van fosfaatrechten. Dierrechten zijn uit den boze, stelt LTO Nederland.

Volgens LTO worden ondernemers bij het toepassen van fosfaatrechten gestimuleerd om de fosfaatefficiency verder te verhogen. Dat laatste moet centraal staan in het beleid, benadrukken voorzitter Kees Romijn van LTO-vakgroep Melkveehouderij en LTO-portefeuillehouder Duurzaam ondernemen Hans Huijbers in een interview.
‘Meer fosfaatefficiency is belangrijk voor de huidige ondernemers, maar daarmee werken ze ook in het belang van de generaties die na hen komen. Alle mineralen die we nu niet gebruiken, blijven ter beschikking van onze kinderen en kleinkinderen’, zegt Huijbers.
Hij stelt dat LTO niet vraagt om de invoering van fosfaatrechten. ‘Als ze er komen, is dat een politieke keuze.’ Romijn voegt daaraan toe dat LTO er met andere partijen zoals NZO, NAJK en NVM keihard voor gaat om uit een eventueel systeem van fosfaatrechten ‘het beste voor onze leden te halen’.
In Den Haag is nog druk overleg gaande over de hoofdlijnen van de aanpak die staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) de komende weken wil presenteren. Ze heeft toegezegd dat er voor het zomerreces van de Tweede Kamer duidelijkheid komt. Dat begint volgende week vrijdag.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer