Drenthe+past+geurregels+niet+aan
Nieuws
© Qwinpro

Drenthe past geurregels niet aan

Gedeputeerde Staten van Drenthe zijn niet van plan om gemeenten aan te sporen de normen voor geurhinder aan te scherpen. Dat antwoordt GS op vragen van GroenLinks in Drenthe.

Volgens GroenLinks geeft de snelle groei van vooral de melkveehouderij problemen met toenemende geuroverlast in met name Zuid- en Oost-Nederland. De Statenfractie verwijst naar de zorgen die de GGD's in Oost-Brabant en Noord-Limburg hierover hebben geuit. Toezicht op de geurregels vindt plaats door de gemeenten.

Met een beroep op de provinciale omgevingsvisie zou hier in Drenthe op kunnen worden ingespeeld, vindt GroenLinks. Dat kan volgens de statenfractie door gemeenten te vragen de regels aan te scherpen of een bouwstop in te stellen.

Evaluatie

Gedeputeerde Staten wijzen er op dat de evaluatie en eventuele herziening van de Wet geurhinder
en veehouderij een verantwoordelijkheid is van het ministerie van lnfrastructuur en Milieu. 'Instellen van provinciale geurnormen is niet aan de orde.'

Een door staatssecretaris Wilma Mansveld ingestelde werkgroep evalueert op dit moment de geurregels. In die werkgroep zijn onder andere afgevaardigden van burgergroeperingen, milieufederaties, GGD en LTO vertegenwoordigd.

Weer

 • Vrijdag
  9° / 6°
  25 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  10 %
 • Zondag
  5° / 0°
  10 %
Meer weer