Nederlands+eiproduct+weer+naar+VS
Nieuws
© ZLTO

Nederlands eiproduct weer naar VS

Gepasteuriseerde eiproducten uit Nederland mogen weer naar de VS worden geëxporteerd. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw gaf daarvoor deze week groen licht.

In de VS is een groot tekort aan eieren door de hoogpathogene vogelgriep die daar heerst. Afgelopen week waren er acht nieuwe uitbraken. De ziekte lijkt daarmee over zijn hoogtepunt heen, geven deskundigen in de VS aan.

47 miljoen kippen

In totaal raakten in de VS tot nu toe 222 bedrijven besmet, waarbij ruim 47 miljoen dieren waren betrokken. De staat Iowa is het zwaarst getroffen. Daar betrof het 74 bedrijven en bijna 31 miljoen besmette dieren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  30 %
Meer weer