3.000 kuub bagger voor proef met keileem op de dijk

Frank Steijaert van Rijkswaterstaat, belast met de organisatie van het uitdiepen van de vaargeul van de Eemshaven naar de Noordzee, vertelt dat er voor een proef met keileem op de dijk bij het strandje van Bierum 3.000 kuub uit de vaargeul van de Eemshaven is gebaggerd. ‘Het heeft een proefstatus, meer nog niet. Als de proef goed verloopt, legt waterschap Noorderzijlvest de mogelijkheid voor aan de aannemer.’
Toch is bij het slagen van de proef de aannemer waarschijnlijk geïnteresseerd, omdat het verplaatsen van slib voor verhoging bij de achterdeur is. Rijkswaterstaat gaat deze vaargeul verruimen en verdiepen van 11 naar 14 meter.
Het mes snijdt aan beide kanten, want de economie krijgt door de uitdieping een enorme injectie. Voor die verruiming liggen er nog bezwaren. Voor juli wordt hierover de uitspraak verwacht van de Raad van State. Maar dan is het nog altijd de vraag of de aannemer het keileem ook daadwerkelijk gaat benutten voor de dijk. Het waterschap gaat het niet voorschrijven.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer