Dierenbescherming: minder dieren doden

Er worden te veel dieren gedood in het kader van 'overlastbestrijding', vindt de Dierenbescherming. Voor de jacht zijn er ook alternatieven, zoals het verjagen van dieren die de landbouw schade berokkenen. Die alternatieven moeten worden gepromoot.

Dierenbescherming%3A+minder+dieren+doden
© Dierenbescherming

Volgens de Dierenbescherming moet 'de hele voedselketen' en niet alleen de boeren, die directe schade ondervinden, meebetalen aan alternatieven voor het doden van dieren.

Ook mag het niet meer zo zijn dat alleen landbouwers, jagers en natuurbeheerders zitting hebben in de commissies waar over beheersmaatregelen wordt besloten.

Jacht

De Dierenbescherming wil dat in de wet komt te staan dat ook een vertegenwoordiger voor dierenwelzijn wordt opgenomen in de organen waar knopen over jacht of het anderszins doden van dieren worden doorgehakt.

De organisatie neemt het niet alleen op voor wilde dieren, maar ook voor verwilderde huisdieren.

Afgeschoten

De nieuwe wet blijft het mogelijk maken dat zwerfkatten worden afgeschoten. Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) kan hiervoor toestemming geven aan de provincies. De Dierenbescherming vindt dat aan deze praktijk een einde moet komen.

De Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging stelt dat 'de jacht een onmisbaar onderdeel is van het natuurbeheer in een dichtbevolkt land als Nederland.

ANP

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  5° / 0°
  10 %
 • Zondag
  6° / 2°
  20 %
 • Maandag
  8° / 5°
  50 %
Meer weer