Flinke groei aantal vrouwelijke jagers

Er schreven zich dit jaar 107 vrouwen in voor de opleiding tot jager. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2005, laat de Jagersvereniging weten.

Flinke+groei+aantal+vrouwelijke+jagers
© vidiphoto

In totaal schreven zich in 2015 863 mensen in voor de opleiding tot jager. De jagersvereniging merkt dat er een groeiende interesse onder vrouwen is om zich het ambacht en de levensstijl van jager eigen te maken.

Deze week ontvangen de cursisten van de jachtopleiding 2015 hun diploma. Het diploma wordt alleen uitgereikt aan degenen die zijn geslaagd voor de vier onderdelen van het wettelijk verplichte jachtexamen: hagelschieten, kogelschieten, theorie en praktijk.

Passie

Jaagster Odette Zonnenberg (42) slaagde deze week voor haar examen. 'Ik heb van jongs af aan een passie voor de natuur. Daarbinnen is ook de interesse in de jacht gegroeid. Ik heb jagen altijd gezien als een soort basisbehoefte: actief natuur beheren en verantwoord oogsten.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  24° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  28° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  29° / 14°
  10 %
Meer weer