Extra+bijeenkomst+FloraHolland+over+bonus
Nieuws
© FloraHolland

Extra bijeenkomst FloraHolland over bonus

De Raad van Commissarissen van FloraHolland heeft vanmorgen een speciale bijeenkomst belegd om aan leden uitleg te geven over de bonusbetaling aan de directie.

De inloop vindt in de vestiging in Aalsmeer plaats. Alle leden die bij de Raad van Commissarissen hebben gereageerd op de bonusverstrekking, zijn uitgenodigd voor de bijeenkomst, zegt een woordvoerder van FloraHolland.

De Raad van Commissarissen heeft voor 2014 een bonus van 174.000 euro aan de twee directieleden, Lucas Vos en Rens Buchwaldtdie, toegekend.

Verzet

Dit stuit op verzet bij de vakbonden en bij meerdere leden. Zij geven aan niet te begrijpen waarom de bonus is betaald.

Leden moesten in 2013 een deel van hun liquiditeitsbijdrage afstaan om de reorganisatie bij FloraHolland te bekostigen. Daarnaast zijn in het afgelopen jaar zo'n tweehonderd banen bij FloraHolland geschrapt, en hebben veel leden het financieel moeilijk.

Doelen

Volgens Bernard Oosterom, de voorzitter van de Raad van Commissarissen, heeft de directie van FloraHolland recht op de bonus omdat de doelen zijn gehaald en er voor een omslag bij het bedrijf is gezorgd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  4° / 0°
  60 %
 • Maandag
  4° / -2°
  20 %
 • Dinsdag
  3° / -2°
  55 %
Meer weer