Winst FloraHolland 9,6 miljoen euro

Bloemenveiling FloraHolland heeft in 2014 een winst geboekt van 9,6 miljoen euro.

Winst+FloraHolland+9%2C6+miljoen+euro
© FloraHolland

Het nettoresultaat is hoger uitgevallen dan begroot. De bloemenveiling ging ervan uit dat de winst dit jaar 7 miljoen euro zou bedragen.

Loonkosten

De financiële meevaller was onder andere te danken aan lagere loonkosten. Die daalden van 188 miljoen in 2013 naar 177 miljoen euro in 2014.

Gedurende 2014 verdwenen er bij de bloemenveiling 320 voltijdsbanen. In het kader van de reorganisatie, die onder de naam Kompas is doorgevoerd bij FloraHolland, verdwenen zo'n tweehonderd arbeidsplaatsen.

Klok

De overige 120 verdwenen banen waren het gevolg van natuurlijk verloop. Omdat de rol van de klok steeds kleiner wordt, vult FloraHolland deze vrijgevallen plaatsen niet meer in.

In 2014 was de omzet met klokverkoop voor het eerst in de geschiedenis van de bloemenveiling kleiner dan de omzet die is gerealiseerd met bemiddeling. Het aandeel van de klok was vorig jaar 49 procent.

Deelnemingen

Ook de deelnemingen droegen bij aan het betere resultaat van de bloemenveiling. FloraHolland heeft een belang in Veiling Rhein-Maas in het Duitse Herongen, Plantion in Ede en de bollenafzetorganisatie Hobaho in Lisse.

In 2013 droegen de deelnemingen nog 1,3 miljoen euro bij aan het nettoresultaat. Vorig jaar was dat bedrag 2,4 miljoen euro groot.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer