Geen urgentiegebied Eersel

Eersel - Gemeente Eersel wijst geen urgentiegebieden aan. Dat heeft de gemeenteraad dinsdag besloten.

Elke gemeente kan urgentiegebieden aanwijzen als de leefomgeving en/of de gezondheidssituatie onder de maat is. Dit moet blijken uit berekeningen van geurhinder en fijnstof en uit een klachtenregistratie van burgers.
In februari 2014 heeft het Brabantberaad afgesproken dat gemeentes het voortouw nemen in het benoemen van urgentiegebieden. Dit omdat lokaal draagvlak onmisbaar is. Maar veel gemeenten zien hier geen meerwaarde in.
Dat gemeente Eersel daar ook het nut niet van inziet, komt niet als een verrassing. Al in januari liet het gemeentebestuur doorschemeren geen heil te zien in het aanwijzen van urgentiegebieden.
De gemeentelijke geur- en fijnstofkaart laat geen concentratiegebieden zien met te hoge gehaltes die een gevaar zouden kunnen opleveren voor de gezondheid. Het feit dat er geen burgerwoningen in de buurt van in aanmerking komende veehouderijen staan, speelt daarin een belangrijke rol. Ook zijn er weinig klachten van burgers.
Wel komen er in Eersel vijf aandachtsgebieden waar de dialoog tussen agrariërs en inwoners centraal komt te staan tijdens hindersituaties en uitbreidingen.
Ook buurgemeente Bladel wijst waarschijnlijk geen urgentiegebieden aan.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer