LTO kan leven met uitspraak Binnenveld

De Raad van State heeft deze week de bezwaren ongegrond verklaard die ingediend waren tegen het aanwijzingsbesluit van het Natura 2000-gebied Binnenveld.

De bezwaren tegen het besluit waren onder meer afkomstig van afdeling Rhenen/Veenendaal van LTO Noord. Die stelde dat het gebied ten onrechte is aangewezen voor onder andere de habitattypen blauwgrasland en veenmosrietland.

De uitspraak van de Raad van State komt voor de afdeling niet als een verrassing. 'Het lag in de lijn der verwachting, gezien andere uitspraken over Natura 200-gebieden', zegt oud-voorzitter Gert van Laar.

Gevolgen

Ondanks de uitspraak van de Raad van State is hij niet pessimistisch over de ontwikkeling van het natuurgebied en de gevolgen daarvan voor de agrarische sector.

'Toen wij ons bezwaarschrift indienden was er nog sprake van dat het peil van de Grift zou worden verhoogd. Dat zou nodig zijn om de flora en fauna van het Binnenveld op peil te houden. Maar er ligt nu een alternatief plan van Royal HaskoningDHV waardoor het peil niet omhoog hoeft .'

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Midden

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer