Financiering+akkerranden+Delta+rond
Nieuws
© Provincie Zuid-Holland

Financiering akkerranden Delta rond

De financiering voor de regeling voor akkerranden op de Zuid-Hollandse eilanden voor de periode 2016 en later is rond.

Provincie Zuid-Holland, waterschap Hollandse Delta, Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard (SOHW), gemeente Goeree-Overflakkee en vertegenwoordigers van de natuurverenigingen Rietgors (Hoeksche Waard) en In goede Aarde (Goeree-Overflakkee) hebben een nieuwe kostenverdeling opgesteld voor 2016 en verder.

Voorwaarde is wel dat de Europese Unie de akkerranden 'zo veel mogelijk betaalt'. Ook willen provincie, gemeenten en waterschap dat de cofinanciering vanuit de streek wordt verdeeld over zoveel mogelijk regionale partijen. Verder moet de regeling voor alle Zuid-Hollandse eilanden gelden.

Uitvoering

De akkerrandenregeling wordt in het Natuurbeheerplan van de provincie vastgelegd. Hollandse Delta is geen uitvoerder meer van de regeling.

De Verenigde Vergadering van het waterschap heeft ingestemd met de kostenverdeling voor de nieuwe akkerrandenregeling. Wel moet er nog uiterlijk 31 augustus 2015 met de provincie een overeenkomst zijn afgesloten over de bijdrage van het waterschap.

Weer

 • Maandag
  18° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  60 %
 • Woensdag
  16° / 7°
  50 %
Meer weer