Donderdag actie tegen vergassen ganzen

Dierenbeschermings-organisaties protesteren donderdag bij Duke Faunabeheer in Lelystad en de Tweede Kamer in Den Haag tegen het vergassen van ganzen.

Donderdag+actie+tegen+vergassen+ganzen
© Stop Dierenleed Nederland

Het gaat om een initiatief van Bite Back, stichting Animal Rights, stichting Dierbewustleven, Een Dier Een Vriend en stichting Stop Dierenleed Nederland.

Vanaf 1 juni is het in heel Nederland mogelijk om ganzen te doden door ze met CO2 te vergassen. Dit mocht tot voor kort alleen in een gebied tot 20 kilometer rond Schiphol. Duke Faunabeheer vangt en vergast de ganzen in opdracht van de overheid.

Woedend

De dierenbeschermingsorganisaties zijn woedend en vinden dat de overheid de ganzen 'letterlijk en figuurlijk laat stikken'.

'Onder aanvoer van de boeren -en jachtlobby wordt er door de politiek weinig gedaan aan het gebruik van alternatieven, terwijl die er wel zijn. Er zijn genoeg andere soorten beleid en methoden om ganzen te doen verplaatsen, maar helaas worden deze geluiden niet gehoord', aldus stichting Stop Dierenleed Nederland.

De actievoerders protesteren 's ochtends in witte pakken en met gasmaskers op voor de loods van Duke Faunabeheer in Lelystad. De tweede demonstratie is 's middags bij de ingang van de Tweede Kamer in Den Haag.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer