Jorritsma+mag+door+met+slachterij
Nieuws
© René Luijmes

Jorritsma mag door met slachterij

Een meerderheid van de gemeenteraad van Franekeradeel heeft ingestemd om een aanvraag voor een omgevingsvergunning in behandeling te nemen voor een slachterij bij het pluimveebedrijf van Tsjep Jorritsma in Tzummarum.


Het college van burgemeester en wethouders moest van de gemeenteraad toezeggen dat er alleen vleeskuikens van het eigen bedrijf worden geslacht. Verder mag er geen slachtafval in de biogasinstallatie van het bedrijf.

Jorritsma heeft 417.500 vleeskuikens in elf stallen. Hij heeft verder een eigen veevoermengerij met voeropslag, een mestvergistingsinstallatie met digestaatverwerking, windmolens en twee WKK’s (warmtekrachtkoppelingen).

Verwerken

Jorritsma wil zijn eigen vleeskuikens gaan slachten en verwerken. Als het plan doorgaat, worden er per werkdag circa 15.000 kuikens geslacht.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  30 %
Meer weer