NoviPluim komt met keurmerk NoviPlus

Een welzijnskeurmerk voor uitgelegde ouderdieren, waardoor deze als zijnde herkenbaar worden verkocht. Novipluim, die zorgt voor de gezamenlijke afzet van het vlees van uitgelegde ouderdieren, voert sinds enkele maanden NoviPlus.

NoviPluim+komt+met+keurmerk+NoviPlus
© novPluim

Dat werd gisteren bekend gemaakt op de jaarvergadering van Novipluim in Barneveld. Ondernemers kunnen zich voor NoviPlus laten certificeren.

Daarmee beuren ze dit jaar vijf cent bovenop de prijs die de afnemer aan andere leveranciers betaalt. Die is overigens al 2 cent hoger dan de notering van Barneveld.

NoviPluim, dat acht jaar geleden door de vermeerderaars is opgezet, draait na een lastige start nu goed. Vorig jaar was er voor het derde jaar op rij een nabetaling, van vijf cent per geleverde kilogram in 2014.

Vereniging

Overigens gaat NoviPluim per 1 januari 2015 van dit jaar over van een stichting naar een vereniging. ‘Hierdoor wordt de organisatie niet alleen transparanter en hebben de leden meer inspraak’, stelt secretaris Twan Engelen.

Engelen roemt daarbij de saamhorigheid binnen deze sector. ‘Het is een qua aantal bedrijven gezien kleine sector, maar de betrokkenheid is groot. Dat zie je niet alleen in het opstarten van dit soort initiatieven, maar ook doordat ze bijvoorbeeld een eigen blad hebben.’

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer