Aardappeltermijnmarkt in de lift

De notering van het junicontract op de aardappeltermijnmarkt stijgt donderdag richting 5,50 euro per 100 kilo. Begin deze week was de notering nog 1 euro lager.

Aardappeltermijnmarkt+in+de+lift
© Nieuwe Oogst

Kort na de middag tikte de notering voor fritesaardappelen op levering in juni zelfs even het niveau van 5,70 euro aan. De hogere noteringen zijn een gevolg van de iets vastere stemming op de aardappelmarkt, meldt beursmakelaar De Vries & Westermann.

LNCN noteerde vanmorgen de fritesaardappelen voor België, Nederland en Duitsland op 3 tot 4,25 euro per 100 kilo. Dat is een gemiddelde stijging van 0,75 euro ten opzichte van twee weken geleden.

Vraag uit België

Dat de termijnmarkt voor de fritesaardappelen van de oude oogst in de lift zit is met name te danken aan de vraag vanuit België. Verwerkers zijn daar nog actief op zoek naar kwalitatief goede partijen.

De marktstemming voor de nieuwe oogst omschrijft De Vries & Westermann als vast. De notering op de termijnmarkt op het aprilcontract 2016 komt stevig uit boven 15 euro. De hoogste notering donderdag was 15,50 euro per 100 kilo.

Trage ontwikkeling

De stijgende noteringen voor de aardappelen van de komende oogst hebben alles te maken met de trage ontwikkeling van de gewassen door de lage temperaturen. Vooral in vroege aardappelgebieden is de achterstand zichtbaar schrijft De Vries & Westermann in haar Aardappelen update.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  24° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  21° / 13°
  20 %
Meer weer