Inzet provincie en LLTB in AMvB

Limburg - De Limburgse gedeputeerde Patrick van der Broeck heeft deze week, na afstemming met de LLTB, in een overleg met staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) gevraagd rekening te houden met de problemen die de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) melkvee met zich meebrengen.
Dijksma heeft in het gesprek aangegeven geen voorstander te zijn van de voorstellen. Ondernemers die gebouwd hebben op basis van de toen geldende wetgeving, waarbij uitbreiding mogelijk was door 100 procent mestverwerking van de uitbreiding, kunnen nu vaak geen gebruikmaken van de uitbreiding.
Daarnaast heeft de gedeputeerde gevraagd om een verruiming van het gebruik van de grondtitels. In praktijk worden veel pachtafspraken van jaar tot jaar gemaakt. Dit wordt nu niet meegenomen.
Van der Broeck vindt dat het Belgische model, waarbij grond in één jaar door twee partijen geregistreerd kan worden, een goed alternatief is. In België kan grond in één jaar door twee partijen worden geregistreerd, wat beide bedrijven ontwikkelingsruimte biedt.
Dijksma heeft aangegeven vast te houden aan haar eigen plannen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer