Food Center Westland in vier fases naar honderd units

Het Food Center Westland moet in vier fasen uitgroeien naar honderd units. Dat stelt initiatiefnemer Herwi Rijsdijk. In de eerste fase, de opstartfase, is voorzien in achttien gevulde units van 110 vierkante meter (huurprijs 9.000 euro per jaar). Bij het ter perse gaan van dit artikel is dat aantal bijna gehaald (vijftien of zestien), meldt Rijsdijk.
Vanaf mei gaat de tweede fase van start, met wederom achttien te vullen units. Die moeten aan het einde van dit jaar vol zitten. ‘Dat is in ieder geval het doel dat we hebben gesteld.’
In fases 3 en 4, vanaf 2016, moet dat aantal worden uitgebreid naar uiteindelijk 100 units. ‘Daarnaast hebben we hieromheen nog 6 hectare bouwland liggen, dus we kunnen daarna nog verder uitbreiden als het moet’, klinkt het ambitieus.
In eerste instantie ligt de focus bij het binnenhalen van bedrijven in de groente- en fruithandel. Maar Rijsdijk wil uiteindelijk naar een meer allround groothandelsmarkt. In dat scenario is bijvoorbeeld ook ruimte voor bedrijven als een drankengroothandel en ondernemers uit de foodsector (bakker, slager, poelier et cetera).
Het Food Center Westland is voorlopig alleen toegankelijk voor groentedetaillisten, horecaondernemers en cateraars, maar Rijsdijk sluit particulieren in de toekomst niet uit.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer