Controle spuitvrije zones

Noord-Limburg - Waterschap Peel en Maasvallei controleert de komende maanden in zijn werkgebied de naleving van de teelt-, spuit- en mestvrije zones. De controles vinden in mei en juni plaats vanuit de lucht en in het veld.

De regelgeving met betrekking tot de teelt-, spuit- en mestvrije zones is bedoeld om verontreiniging van het oppervlaktewater met meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen zoveel mogelijk te beperken.
Telers moeten voor gewassen langs beken rekening houden met teelt-, spuit- en mestvrije zones. De breedte van de zone hangt af van het product dat wordt geteeld. Sommige beken zijn door het ministerie van Economische Zaken aangewezen als beken waarvoor een5 meter brede teelt-, spuit- en mestvrije zone geldt.
Het waterschap is verplicht om geconstateerde overtredingen door te geven aan het ministerie. Een overtreding kan in sommige gevallen leiden tot het opleggen van een korting op de te ontvangen Europese steunmaatregelen.

Dalende trend

Bij controles op het naleven van de teelt-, spuit- en mestvrije zones langs beken in Noord-Limburg heeft waterschap Peel en Maasvallei in 2014 twee overtredingen geconstateerd. Dat zijn er minder dan het jaar daarvoor. Daarmee zet de dalende trend door. Tegen de overtreders is proces-verbaal opgemaakt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer