ZLTO en HAS willen innovatie

Dick Pouwels, voorzitter van het college van bestuur van HAS Hogeschool Den Bosch en ZLTO-directeur Elies Lemkes presenteerden deze week het gezamenlijke masterplan ‘Agri Innovatie en Ondernemen’. Dinsdag overhandigde het duo het eerste exemplaar aan de Brabantse formateur Gerrit-Jan Swinkels.

ZLTO en Has Hogeschool benadrukken in het masterplan dat de agrarische sector voor een groot aantal uitdagingen staat. Eén van de pijlers in het plan is het herstellen en versterken van innovatie en ondernemerschap in de agrisector. Dit is volgens de partners nodig om duurzaamheid, gezondheid, de (inter)nationale toppositie en passendheid in omgeving van de agrarische sector ook in de toekomst te kunnen blijven borgen. ZLTO en Has Hogeschool benadrukken onder meer het belang van innoveren bij, met en door de boer, proces- en productinnovatie, schaalsprongen en optimalisatie en het stimuleren van studieclubs, proeftuinen en zogenoemde fieldlabs.
Omdat de provincie bij dit alles een belangrijke rol speelt in de ogen van de twee organisaties, bepleiten ze daarom opname van de kern hiervan in het Brabants Collegeprogramma 2015-2019.
Diezelfde dag is ook het energiemanifest ‘Ruimte voor ondernemen’ van ZLTO en de de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) aangeboden aan Swinkels. Hierin pleiten de beide organisaties ervoor dat regionale duurzame energieproductie snel van de grond moet komen.
Tot slot werd ook het manifest ‘Brabant Buiten’ van de groene partners van het Brabantse buitengebied, waaronder ZLTO en de Brabantse waterschappen, onder de aandacht gebracht van de formateur.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer