Wijnen-Agro verkoopt rassen van Agrotechnics Nederland BV

Vanuit het distributiecentrum in Boekel worden diverse producten in het werkgebied van ongeveer dertig vierkante kilometer rond Boekel/Gemert bezorgd, maar ook daarbuiten. ‘We bezoeken iedere klant die ons belt, of het nu in of buiten ons werkgebied is’, zegt Van Felius. ‘Ook in Duitsland, België en Luxemburg.’ Het bedrijf beschikt over diverse manieren van transport, van klein tot groot.
Sinds drie jaar is Wijnen-Agro actief op het gebied van de ruwvoerteelt en levert maïs- en graszaad en groenbemesters. Daarvoor wordt samengewerkt met Agrotechnics Nederland BV. ‘Een prima samenwerking’, zegt Van Felius. ‘We kiezen de beste rassen van KWS, Maïsadour, Greenfields Seeds en Laboulet en gaan daarmee de boer op. Wat maïs betreft kunnen we nog groeien met meer klanten en een groter werkgebied.’
De sterke punten van de samenwerking met Agrotechnics Nederland BV zijn de korte lijnen en de klik die hij met het team heeft, vertelt Van Felius. ‘Er bestaat een vertrouwensband en wat kwaliteit betreft denken we beide hetzelfde. De klant is koning bij hun en bij ons.’ De man van Wijnen-Agro denkt dat op die manier de samenwerking verder kan groeien.
Van Felius en Wijnen doen de verkoop. Er zijn twee vaste chauffeurs in dienst en twee man op kantoor. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van twee zzp-ers, voor het nemen van de grond- en kuilmonsters en ter ondersteuning van het transport. Er wordt gezocht naar een extra verkoper/voorlichter om de groei van het bedrijf te realiseren.

Proefveld

Afgelopen seizoen had Wijnen-Agro een maïsproefveld ingericht in Elsendorp. Met vijftien rassen. Twaalf van Maïsadour, twee van Greenfieds Seeds, (Rosomak en Blask) en Gottardo van KWS. Belangrijk om te laten zien wat de verschillen tussen de rassen zijn, zegt Van Felius. ‘Zo kunnen we boeren beter ondersteunen met hun keuze.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer