ANV's bang voor financieel gat

Agrarische natuurverenigingen (ANV's) vrezen in financiële problemen te komen doordat zij pas in 2017 de eerste inkomsten krijgen uit het nieuwe stelsel van agrarisch natuurbeheer.

ANV%27s+bang+voor+financieel+gat
© Inzicht in Natuur

Het nieuwe systeem van agrarisch natuurbeer gaat in op 1 januari 2016. Van de betalingen voor dit type natuurbeheer is zo'n 15 tot 20 procent voor de ANV's. De rest gaat naar de boeren.

ANV's moeten een periode van ruim een jaar overbruggen, bleek tijdens de deze week gehouden jaarlijkse dag voor het agrarisch natuur- en landschapsbeheer.

Werkzaamheden

'We krijgen pas betaald als de boeren worden betaald', geeft Janneke Zevenbergen van de Stichting voor agrarisch natuurbeheer in de Hoeksche Waard aan.

'De evaluaties van de eerste betalingen vinden december 2016 plaats. Het kan zijn dat we pas begin 2017 weer geld binnenkrijgen. Ondertussen moeten alle werkzaamheden wel doorgaan.'

Bovenop zitten

Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk van provincie Gelderland gaf aan voor voorfinanciering te willen zorgen in zijn provincie. 'Andere provincies moeten dat ook doen', vindt Jos Roemaat, voorzitter netwerk Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer.

'Als provincies daar geen zorg voor dragen, zullen we met de overkoepelende organisaties van provincies en staatssecretaris Sharon Dijksma onmiddellijk in gesprek gaan. We zullen daar bovenop zitten.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer