Horti Campus Westland stap dichterbij

De bouw van de Greenport Horti Campus Westland is een stap dichterbij gekomen. Afgelopen week hebben vier partijen op hoofdlijnen overeenstemming bereikt over de uitgangspunten van de nieuwe campus.

Horti+Campus+Westland+stap+dichterbij
© Greenport Hort Campus

Gemeente Westland, Lentiz onderwijsgroep, Demokwekerij Westland en Stichting Food & Flower Xperience Center willen een plek creëren waar internationale bedrijfsleven, scholen en kennisinstellingen elkaar ontmoeten en inspireren.

De Horti Campus moet volgens hen de internationale kennis- en onderwijshotspot in de tuinbouw worden.

Programma's

Als onderdeel van het brede kennis- en innovatieprogramma in greenport Westland-Oostland en Barendrecht zijn een groot aantal programma's ontwikkeld om kennis en innovatie op een hoger niveau te tillen. Dat wordt in de praktijk gebracht op drie locaties: Barendrecht, Bleiswijk en Westland.

In juni 2013 nam de Westlandse gemeenteraad het besluit om de bouw van een campus in Westland te ondersteunen in de opstartfase. Verder investeren ook Lentiz onderwijsgroep, Demokwekerij Westland en Stichting Food & Flower Xperience Center in de ontmoetingsplaats.

Terrein

De partijen gaan met elkaar 26.000 vierkante meter inrichten op het terrein tegenover de bloemenveiling FloraHolland, waar het scholencomplex, een kassencomplex (onderzoekscentrum glastuinbouw) en een expositiecentrum een plek krijgen.

De eerste contouren van het plan worden 22 april gepresenteerd aan de gemeenteraad in Westland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer