Boeren happig op lasagnekuil

Een groeiend aantal koeien krijgt dagelijks een portie graslasagne voorgeschoteld.

Boeren+happig+op+lasagnekuil
© Jacob, Het Hoge Noorden

Bij het maken van een lasagnekuil wordt het gras in dunne lagen over de hele silo verspreid, net als de vullingen van een Italiaanse lasagneschotel. Gras wordt optimaal vastgereden en de graskuil is van constante kwaliteit.

Minder bijsturen

‘Het maken van lasagnekuilen wordt steeds populairder’, zegt zelfstandig adviseur Jehannes Fopma. ‘Boeren zijn in het begin wat terughoudend, want je hebt er ’s zomers wel meer werk mee.'

'Maar zodra ze het eenmaal hebben geprobeerd, zijn ze heel enthousiast. Het voordeel zit ‘m vooral in de continue samenstelling van het ruwvoer. Je hoeft het rantsoen daardoor minder bij te sturen.’

Secuur werken

Volgens Toon Jennissen, loonwerker in Den Dungen moet er bij de aanleg van een lasagnekuil wel héél secuur gewerkt worden.
'Als er weer een nieuwe snede toegevoegd moet worden, dient de veehouder de kuil niet te lang van te voren openen.'

Afdekken

'Ook moet hij de kuil na het inkuilen telkens meteen goed luchtdicht af dekken met zand of banden. Anders gaat het ten koste van de voederwaarde.’

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    22° / 14°
    5 %
  • Donderdag
    24° / 12°
    20 %
  • Vrijdag
    22° / 17°
    80 %
Meer weer