Boeren happig op lasagnekuil
Een groeiend aantal koeien krijgt dagelijks een portie graslasagne voorgeschoteld.

Bij het maken van een lasagnekuil wordt het gras in dunne lagen over de hele silo verspreid, net als de vullingen van een Italiaanse lasagneschotel. Gras wordt optimaal vastgereden en de graskuil is van constante kwaliteit.
Minder bijsturen
‘Het maken van lasagnekuilen wordt steeds populairder’, zegt zelfstandig adviseur Jehannes Fopma. ‘Boeren zijn in het begin wat terughoudend, want je hebt er ’s zomers wel meer werk mee.'
'Maar zodra ze het eenmaal hebben geprobeerd, zijn ze heel enthousiast. Het voordeel zit ‘m vooral in de continue samenstelling van het ruwvoer. Je hoeft het rantsoen daardoor minder bij te sturen.’
Secuur werken
Volgens Toon Jennissen, loonwerker in Den Dungen moet er bij de aanleg van een lasagnekuil wel héél secuur gewerkt worden.
'Als er weer een nieuwe snede toegevoegd moet worden, dient de veehouder de kuil niet te lang van te voren openen.'
Afdekken
'Ook moet hij de kuil na het inkuilen telkens meteen goed luchtdicht af dekken met zand of banden. Anders gaat het ten koste van de voederwaarde.’
· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst
Bekijk meer over:
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners


Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Holaras Jumbo HK-HUS kuilverdeler
2024, P.O.A.
-
Kuhn GF8501TO schudder
2006, P.O.A.
-
Case IH Trekhaak MXU/MAXXUM T6
Gebruikt, P.O.A.
-
4 elements schudder
Gebruikt, P.O.A.
Vacatures
Beleidsmedewerker Boomkwekerij
Royal Anthos - Hillegom
Teamleider teelt
IBN - Schaijk
Technisch Specialist
Pater Bloembollen - Spierdijk
Vacature veldmedewerker Agrarisch Natuur en Landschapsbeheer (ANLb)
BoerenNatuur Brabant Oost - NL
Internationaal Accountmanager
Schaap Holland BV - Biddinghuizen
Weer
-
Woensdag16° / 12°15 %
-
Donderdag15° / 10°15 %
-
Vrijdag15° / 10°10 %