Open netwerkis boerenbelang

Noordoost-Brabant - Wat de regio Noordoost-Brabant nodig heeft, is een uitgebreid en fijnmazig glasvezelnetwerk dat open staat voor alle dienstverleners. Zo luidt de conclusie van een onderzoek uitgevoerd door netwerkorganisatie AgriFood Capital.
Voorzitter Bart Claassen van de kopgroep Breedband overhandigde het onderzoek met de titel #Breedbandbrabant donderdag aan de Veghelse wethouder Margriet Braüner. Volgens AgriFood Capital is een goede infrastructuur voor breedband een basisvoorziening. ‘Ontsluiting van de hele regio is belangrijk voor de vitaliteit en de leefbaarheid, inclusief onderwijs en zorg. Maar ook voor de economische impuls van agrarische bedrijven en recreatieve bedrijven in de buitengebieden.’
Het onderzoek toont aan dat van de in totaal 300.000 adressen in Noordoost-Brabant circa 20.000 adressen het moeten doen met slechts een koperaansluiting. De meeste adressen bevinden zich in het buitengebied, verspreid over de regio. In tien gemeenten lopen momenteel initiatieven om te komen tot open glasvezelnetwerken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer